Virtual Event Schedule

Symposium on the Brand Image of Nursing

Oct 18, 8:00am - 4:00pm | Online

Schedule "At a Glance"

Tuesday, October 18

8:00 AM - 8:20 AM

20 minutes

8:20 AM - 9:20 AM

1 hour

Welcome and Greetings

Xavier University, TriHealth

Keynote Presentation: Who We Are, Who We Want to Be

  • Tom Hayes, PhD, Dean, Williams College of Business, Xavier University

  • Judi Godsey, PhD, MSN, RN, Faculty, College of Nursing, University of Kentucky

  • Describe the Brand Image of Nursing as perceived by Registered Nurses.

  • Explore research findings describing nurses’ current versus desired image.

9:20 AM - 9:30 AM

10 minutes

Break

9:30 AM - 10:30 AM

1 hour

Brand Image of Nursing: Perceptions of the Public (Oh My!)

Judi Godsey, PhD, MSN, RN and Tom Hayes, PhD

10:30 AM - 10:50 AM

20 minutes

International BIN Researchers From China and Oman

  • Lu Zhou, PhD, MS, RN, Rajamangala University of Technology    Tawan-OK, Thailand

  • Judie Arulappan, PhD, MSC(N), DNSc, RN, Sultan Qaboos University, Al khoudh, Muscat, Sultanate of Oman​​

  • Describe the Brand Image of Nursing among the public.

  • Explore national/international research findings comparing public/nurses’ perceptions of the brand image of nursing.

10:50 AM - 11:00 AM

10 minutes

Break

11:00 AM - 11:30 AM

30 minutes

Tapping Into Nursing's Authentic Power to Lead

Kelly Bohnhoff, PhD, RN, Family Therapist, Author, Co-Founder Josephine's Clinic

11:30 AM - 12:00 PM

30 minutes

All Nurses Are Leaders: Using Our Voice to Shift from Barriers to Opportunities

Janie Heath, PhD, RN, Dean, College of Nursing, University of Kentucky

12:00 PM - 12:30 PM

30 minutes

Time to Re-Imagine Nursing in a World Where All Nurses Are Leaders

Janice Brewington, PhD, RN, FAAN, Chief Program Officer, National League for Nursing

  • Consider strategies that advance the brand image All Nurses are Leaders across all corners of the nursing profession and throughout the public domain.

12:30 PM - 1:00 PM

30 minutes

Lunch

1:00 PM - 2:00 PM

1 hour

Expert Leader Panel Discussion

Moderated by Tom Hayes, PhD, Dean Williams College of Business

  • Janice Brewington, PhD, RN, FAAN, Chief Program Officer, National League for Nursing, Washington, DC

  • Nelda Godfrey, PhD, ACNS-BC, RN, FAAN, ANEF, Professor and Associate Dean, Innovative Partnerships and Practice, University of Kansas School of Nursing

  • M. Lindell Joseph, PhD, RN, FAAN, FAONL, Clinical Professor and Director, Health Systems/Administration Program, The University of Iowa

  • Judi Godsey, PhD, MSN, RN, DNP Faculty, University of Kentucky, Co-Founding Director, Institute for the Brand Image of Nursing

  • Recognize sources of knowledge for brand theory, marketing strategies, and branding techniques that support All Nurses are Leaders as the consistent brand image for the nursing profession.

  • Apply principles of brand theory in the redesign of a nurse leader brand image that supports nursing recruitment, retention, and professional self-actualization.

2:00 PM - 2:10 PM

10 minutes

Break

2:10 PM - 3:00 PM

50 minutes

Round Table Break Out Discussions: Translating Research Into Practice

Virtual Breakout Rooms: Pick 1 Session

  1. Nursing Practice: Round Table Discussion Led by Chief Nursing Officers

    • Julie Holt, MSN, RN, CENP, CNO The Christ Hospital Health Network​

    • Jennifer Skinner, MSN, RN, CNE TriHealth

    • Nicole Barnett, DNP, RN, CIC, CNO Mercy Health Anderson

    • Tiffany Mattingly, MSN, RN, Vice President, Clinical Strategies, The Health Collaborative

    • Ramona Cheek, MSN, RN, CPHQ, VP Nursing Transformation and Innovation, Bon Secours Mercy Health

  2.  Nursing Educators: Round Table Discussion Led by Deans/Directors

    • Nelda Godfrey, PhD, ACNS-BC, RN, FAAN, ANEF, Professor and Associate Dean, Innovative Partnerships and Practice, University of Kansas School of Nursing​

    • M. Lindell Joseph, PhD, RN, FAAN, FAONL, Clinical Professor and Director, Health Systems/Administration Program, The University of Iowa

    • Beth Cusatis Phillips, PhD, RN, CNE, CHSE, Strategic Nursing Advisor, ATI/ Ascend Learning

3:00 PM - 3:30 PM

30 minutes

Rejoin Symposium for Round Table Sharing: How to Live the Brand All Nurses Are Leaders

Moderated by Tom Hayes, PhD, Dean Williams College of Business

3:30 PM - 3:50 PM

20 minutes

Closing Remarks and Acknowledgements

  • Tom Hayes, PhD, Dean, Williams College of Business Xavier University

  • Judi Godsey, PhD, MSN, RN, Faculty, College of Nursing, University of Kentucky

3:50 PM - 4:00 PM

10 minutes

CEs and Recorded Sessions

Delanor Manson, MA, BSN, RN, CEO, KNA

  • Strategize innovative ways to integrate, communicate, advocate, and transform the brand image All Nurses are Leaders at state, national, and international levels.